Preskocit navigáciu

Kurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SR


Kurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SR
     V dňoch 18.-29.04. 2022 sa súbežne uskutočnili dva kurzy S.E.R.E. úrovne „B“ pre desiatich príslušníkov psychologickej služby OS SR a príslušníkov MO SR.
     Cieľom kurzu je naučiť vojakov ako postupovať pri násilnom odlúčení od vlastnej jednotky, skryto sa presunúť z miesta incidentu do miesta vyzdvihnutia, prežiť v akomkoľvek prostredí a ako sa správať v prípade  zajatia.
     Kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť, počas ktorej si frekventanti vyskúšali improvizované zakladanie ohňa, prípravu stravy, presun pod taktickým námetom, nekonvenčné spôsoby vypočúvania a vyzdvihnutie záchrannou jednotkou.
     Pre príslušníkov psychologickej služby bol kurz vykonaný na základe požiadavky hlavnej psychologičky OS SR, mjr. Mgr. Oľgy JANČOVEJ KOHÁRYOVEJ. Špecifikom tohto kurzu bolo detailnejšie venovanie sa časti správania sa v zajatí zo psychologického hľadiska, nakoľko budú účastníci spolupracovať pri zabezpečovaní kurzov S.E.R.E. úrovne „C“. „Psychológovia preukázali svoj záujem participovať v budúcnosti na kurzoch úrovne C a tiež svoje kvality, húževnatosť a odhodlanie pri plnení nie len úloh v rámci svojho funkčného zamerania, ale aj v oblasti prežitia a zajatia“, dodáva inštruktor Odboru špeciálneho výcviku, npor. K.B.

Kurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SRKurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SRKurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SRKurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SRKurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SRKurz S.E.R.E. úrovne „B“ pre príslušníkov psychologickej služby a príslušníkov MO SR

Autor: OdŠV , Foto: autor - Dátum: 02.05.2022
Čítanosť: 959
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share