Preskocit navigáciu

Veľvyslanec Českej republiky na Slovensku na Lešti


Veľvyslanec Českej republiky na Slovensku na Lešti
     Vo štvrtok 28. apríla 2022 uskutočnil veľvyslanec Českej republiky na Slovensku  genpor. Mgr. Bc. Tomáš TUHÝ, Ph.D. MBA s pridelencom obrany genmjr. Liborom JÍLEKOM návštevu Centra výcviku Lešť.
     Návšteva veľvyslanca a pridelenca obrany Českej republiky na Slovensku sa uskutočnila pri príležitosti pôsobenia mnohonárodnostnej vojenskej misii na Slovensku (NATO MN BG SVK). Veliteľom kontingentu ktorého jadrom sú aktuálne príslušníci 43. výsadkového pluku (Chrudim) je plk. gšt. Ing. Tomáš UNZEITIG (A ČR).
     Program návštevy delegácie spočíval v krátkej prezentácii spôsobilostí Centra výcviku Lešť, predstavení úloh, ktoré má v rámci NATO MN BG SVK plniť príspevok armády Českej republiky a štruktúra samotného NATO MN BG SVK. Ďalej nasledovala dynamická ukážka výcviku jednotiek v priestoroch osady „KISHLAK“ s použitím ostrej munície.
     Záver návštevy delegácie sa niesol v duchu osobných stretnutí diplomatov s vojakmi zúčastnenými misie a statických ukážok výzbroje a vybavenia nasadených jednotiek.

Veľvyslanec Českej republiky na Slovensku na LeštiVeľvyslanec Českej republiky na Slovensku na LeštiVeľvyslanec Českej republiky na Slovensku na LeštiVeľvyslanec Českej republiky na Slovensku na LeštiVeľvyslanec Českej republiky na Slovensku na LeštiVeľvyslanec Českej republiky na Slovensku na Lešti

Autor: Ing. Ivan KVASNA - CV Lešť , Foto: CV Lešť, NATO MN BG SVK - Dátum: 06.05.2022
Čítanosť: 1038
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share