Preskocit navigáciu

Veliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku Lešť


Veliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku Lešť
     Na Odbore simulačných technológií Centra výcviku Lešť prebehlo v termíne od 10.1. do 1.2. 2022 päť dvojdňových veliteľsko – štábnych cvičení príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.
     Výcvik vykonávali hasiči zaradení medzi stálych členov riadiaceho štábu z Okresných riaditeľstiev HaZZ z Košíc, z Trnavy, z Banskej Bystrice, zo Žiliny a z Michaloviec.
Prvý deň cvičenia absolvovali príslušníci HaZZ teoretickú prípravu a praktický nácvik využívania konštruktívnej simulácie. Druhý deň cvičenia bola pre príslušníkov HaZZ pripravená taktická situácia, na ktorú museli adekvátne a rýchlo reagovať. Scenár sa skladal z hasenia lesného porastu v blízkosti záujmových objektov napr. horská chata, obora, elektrické vedenia, salaš, atď.. Súčasťou bol aj nácvik činností pri dopravnej nehode, súčinnosť s integrovaným záchranným systémom a zložkami MV SR. Veliteľ zásahu v spolupráci s riadiacim štábom na základe vzniknutej situácie vyhodnocovanej simuláciou nasadzovali sily a prostriedky HaZZ a DHZO. Po ukončení plánovaných rozohrávok a naplnení očakávaných výstupov riadiaci cvičenia vyhodnotil činnosť veliteľa zásahu a riadiaceho štábu.
     Centrum výcviku Lešť za podpory simulačných technológií a príslušníkov Odboru simulačných technológií takýmto výcvikom už šiesty rok prispieva k skvalitneniu veliteľov a riadiacich štábov Hasičského a záchranného zboru a pripravuje ich rôznym situáciám, aby boli pripravení reagovať na prípadné riešenie krízových situácií v reálnom prostredí.

Veliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku LešťVeliteľsko-štábne cvičenia HaZZ v Centre výcviku Lešť

Autor: kpt. Mgr. Adriána ALAKŠOVÁ – CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 16.02.2022
Čítanosť: 1216
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share