Preskocit navigáciu

Centrum výcviku Lešť sa bude podieľať na vývoji mobilného monitorovacieho systému s využitím pri ochrane pred šírením vírusových ochorení.


Centrum výcviku Lešť sa bude podieľať na vývoji mobilného monitorovacieho systému s využitím pri ochrane pred šírením vírusových ochorení.

Technická univerzita Košice a Centrum výcviku Lešť podpísali zmluvu o partnerstve pri vývoji mobilného monitorovacieho systému s využitím pri ochrane pred šírením vírusových ochorení. Projekt s názvom Mobilný monitorovací systém pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení (MOVIR), bude financovaný z európskych zdrojov (viac ako 3,6 milióna eur) formou nenávratného príspevku z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika, vrátane návrhu, vývoja a overenia modelov správania sa jednotlivcov a entít.

Monitorovací systém bude vybudovaný z mobilných senzorických prvkov, mobilnej monitorovacej stanice a cloudového dátového systému. Cieľom je vytvoriť senzorický systém, ktorý nebude závislý od lokálnych rozvodov elektrickej energie, a ktorý vizuálne nezmení ráz vymedzeného priestoru.

Bližšie údaje o projekte nájdete na: https://movir.lf.tuke.sk/


 



Autor: Ing. Ivan KVASNA - CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 04.10.2021
Čítanosť: 1542
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share