Preskocit navigáciu

Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.


Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.
     Dňa 12. novembra 2018 sa uskutočnilo po prvý krát oblastné stretnutie duchovných Ordinariátu OS a OZ SR v Centre výcviku Lešť. Vojenskí, policajní a väzenskí duchovní pôsobiaci v jednotlivých rezortných útvaroch banskobystrického kraja sa pravidelne v priebehu roka stretávajú na jednotlivých pracoviskách duchovných, aby sa mohli viac oboznámiť s činnosťou a prostredím svojich kolegov. Okrem duchovného programu prejednávajú  jednotlivé úlohy dané ordinárom a  spoločne hľadajú riešenia pastoračnej služby.
     V Cente výcviku Lešť začal program v novovytvorenej kaplnke sv. Františka z Assisi slávením sv. omše, ktorú celebroval väzenský duchovný kpt. Mgr. Ľuboš Kaščák, CM z ÚVV v Banskej Bystrici a prítomným kňazom sa prihovoril policajný duchovný kpt. Mgr. František Smelý z KR PZ v Banskej Bystrici. Po ukončení bohoslužby informoval kaplán z CV Lešť, plk. Dr. František Bartoš, o teologickom význame umeleckého a technického prevedenia interiéru kaplnky.
     Po pracovnom rokovaní o jednotlivých úlohách na ďalšie obdobie, pokračovali duchovní prezentáciou o Centre výcviku Lešť pod vedením Ing. Ivana Kvasnu a následne navštívili jednotlivé výcvikové zariadenia ako je výsadkový trenažér JAKUB KOLOSEUM, trenažér pre boj v osade OREMLAND - KISHLAK a strelecká hala AUTO-MOTO. Po jednotlivých výcvikových zariadeniach duchovných odborne sprevádzal rtm. Miroslav Čief.
     Ďalšími účastníkmi Oblastného stretnutia okrem spomenutých duchovných boli: plk. ThLic. Marko Trochan z Veliteľstva vzdušných síl Zvolen, mjr. ThLic. František Miháľ z taktického krídla generálmajora  Otta Smika v Sliači, npor. Mgr. Pavel Lukáč z krídla velenia, riadenia a prieskumu vo Zvolene – Podborová a hosťom oblastného stretnutia bol aj  redaktor časopisu Obrana Jozef Žiak. Podľa vyjadrenia zúčastnených duchovných, pracovné stretnutie v Centre výcviku Lešť bolo pre nich veľkým obohatením.

Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.Oblastné stretnutie duchovných v Centre výcviku Lešť.

Autor: plk. Mons. ThDr. František BARTOŠ, PhD. , Foto: Ing. Ivan KVASNA – CV Lešť - Dátum: 13.11.2018
Čítanosť: 3176
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share