Preskocit navigáciu

Príslušníci NFIU SVK sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZ


Príslušníci NFIU SVK sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZ
V dňoch 20.-21. júla 2017 sa na Lešti príslušníci NFIU SVK (ďalej len „NFIU“) zdokonaľovali v základných bojových zručnostiach. Cieľom dvojdňového zamestnania bolo zdokonaliť individuálne zručnosti v oblasti streleckej a taktickej prípravy s praktickým precvičením jednotlivých postupov.
V prvej časti zamestnania si príslušníci NFIU pod odborným dohľadom streleckých inštruktorov Odboru Špeciálneho výcviku CV Lešť prakticky precvičili svoje strelecké zručnosti v streľbe z Pi. Glock 17 a Sa vz. 58. V závere streleckej časti si svoje schopnosti porovnali v súťaži, kde vysokú úroveň pripravenosti slovenského personálu potvrdil celkovým víťazstvom príslušník OS SR pôsobiaci v tejto mnohonárodnej jednotke.
V druhej časti zamestnania zameranej na taktickú prípravu sa najprv príslušníci NFIU oboznámili so zásadami pohybu v horskom teréne, následne si za prítomnosti inštruktora lezenia teoretické vedomosti prakticky vyskúšali v skalnom masíve Bralce. Okrem dobrého pocitu zo splnenia úlohy boli všetkým zúčastneným odmenou aj nádherné výhľady na okolitú krajinu z vrcholov ferratovej cesty.
V závere zamestnania boli príslušníkom NFIU predstavené spôsobilosti Výcikového centra HaZZ Lešť (ďalej len „VC HaZZ“). V praktických ukážkach zameraných na likvidáciu požiaru, vyslobodzovanie a záchranu osôb príslušníci VC HaZZ demonštrovali svoju vysokú pripravenosť, profesionalitu, ako aj majstrovské ovládanie najmodernejšej techniky a materiálu, ktorým VC HaZZ disponuje.
 „Som si istý, že všetky ciele stanovené pre toto zamestnanie sme aj vďaka podpore personálu CV Lešť naplnili. Zároveň som presvedčený o tom, že toto zamestnanie ešte viac posilnilo tímového duchu medzi príslušníkmi NFIU, ktorý je dôležitý v každom pracovnom kolektíve, obzvlášť v prípade, ak ide o mnohonárodné prostredie“ uviedol na záver zamestnania veliteľ NFIU, plk. Ing. Jozef ZEKUCIA.

Príslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZPríslušníci NFIU Slovensko sa na Lešti zdokonaľovali v ZBZ

Autor: mjr. Ing. Peter BARAN – CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 24.07.2017
Čítanosť: 2996
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share