Preskocit navigáciu

Minister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku Lešť


Minister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku Lešť
     Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes pred výjazdovými rokovaniami vlády v Poltári a vo Veľkom Krtíši navštívil Centrum výcviku Lešť.  S aktuálnym využitím jedinečného centra, zo strany domácich aj zahraničných cvičiacich jednotiek, ako aj jeho modernizáciou ho oboznámil riaditeľ Peter Čokina.
     „Naše najväčšie výcvikové stredisko poskytuje vynikajúce podmienky na výcvik nielen vojakom, ale aj ostatným bezpečnostným a záchranárskym zložkám. Zároveň je dlhodobo veľmi vyhľadávané aj zo strany zahraničných partnerov, čo je samozrejme prínosom pre celý rezort obrany,“ povedal šéf minister Gajdoš a zdôraznil, že je dôležité, aby Lešť poskytovala tie najlepšie podmienky pre výcvik zložiek na obranu územia Slovenskej republiky. Pri príležitosti návštevy výcvikového priestora sa stretol aj s vojakmi 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny a ich poľskými kolegami, ktorí na Lešťi práve cvičili v priestoroch strelnice.
     Šéf rezortu obrany na stretnutí s vedením Centra výcviku Lešť tiež potvrdil, že podporuje každoročné stretnutia rodákov a krajanov zaniknutej obce Lešť, ktoré sa uskutočnilo naposledy 3. septembra vo Vojenskom obvode Lešť. Zúčastnilo sa na ňom 130 ľudí.


http://www.mosr.sk/38113-sk/minister-gajdos-navstivil-pred-vyjazdovym-rokovanim-vlady-centrum-vycviku-lest/

 


Minister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku LešťMinister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku LešťMinister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku LešťMinister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku LešťMinister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku LešťMinister Gajdoš navštívil pred výjazdovým rokovaním vlády Centrum výcviku Lešť

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - KOd - Dátum: 07.09.2016
Čítanosť: 2853
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share