Preskocit navigáciu

Taktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na Lešti


Taktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na Lešti
Dnešným dňom vyvrcholilo taktické cvičenie Slovenský štít 2015 na Lešti za účasti prezidenta Slovenskej republiky, ministra obrany a ďalších predstaviteľov rezortu ako aj partnerských krajín.
Cvičením vyvrcholila štvrtá fáza rovnomenného výcvikového cyklu, ktorý bol zameraný na komplexné precvičenie všetkých činností ozbrojených síl. Počas dnešného dňa mohli hostia zhliadnuť fázu operácie Iron Fist pri prechode jednotiek z obrany do útoku s následným prekonaním vodnej prekážky.
Hlavný veliteľ OS SR Andrej Kiska sa pochvalne vyjadril o schopnostiach nasadených vojakov.

Medzi pozvanými hosťami boli aj zástupcovia participujúcich krajín, na čele s generálmajorom Courtney Carrom, veliteľom Národnej Gardy Indiany, ktorý je v týchto dňoch na svojej prvej návšteve Slovenskej republiky od svojho menovania do funkcie v máji 2015. Medzi ďalšími významnými zahraničnými hosťami musíme spomenúť zástupcu veliteľstva spoločných síl NATO v Brunssume Air vice maršála Grahama Staceyho. 

Taktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na LeštiTaktické cvičenie Slovenský štít vyvrcholilo na Lešti

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 24.09.2015
Čítanosť: 4209
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share