Preskocit navigáciu

Deň detí s vojakmi


Deň detí s vojakmi
Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v roku 1925. Cieľom sviatku je urobiť deťom radosť, ktorú my dospeláci pre nich každoročne robíme, dávame im nejakú malú pozornosť a hlavne, že v tento deň sa v školách neskúša.
Aj vojaci a zamestnanci Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť ( ÚŠZV Lešť) v dňoch 1. a 4. júna 2012, prišli za deťmi do Základných škôl v Senohrade a Pliešovciach, aby im predviedli vojenskú techniku , zbrane a priblížili prácu vojakov.      Na pracoviskách sa deti oboznámili a vyskúšali si oživovanie na resuscitačnej figuríne a bolo im vysvetlené ako postupovať pri zranení chrbtice. Ďalej im príslušníci útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica ukázali prostriedky pre zadržiavanie páchateľov, techniku a policajného psa, ktorý je veľkým pomocníkom pri práci policajtov. 
Deti si prezreli vojenskú výstroj a ručné zbrane, kde si mali možnosť vyskúšať streľbu zo samopalu s použitím viacúčelového integrovaného laserového systému MILES 2000 na terč. Na konci dňa bolo na tvárach detí vidieť spokojnosť a úsmev a to bola najväčšia odmena pre vojakov a zamestnancov, ktorí sa podieľali na organizácii Dňa detí.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto6foto6foto6foto6foto7foto7

Autor: PhDr. Peter Tischler - ÚŠZV Lešť , Foto: autor,kpt. Ing. Ľuboš Guľáš PhD. - ÚŠZV Lešť - Dátum: 04.06.2012
Čítanosť: 8583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share