Preskocit navigáciu

Generál Hertling na Lešti


Generál Hertling na Lešti
V rámci dvojdňovej návštevy Slovenskej republiky navštívil 18. apríla 2012 veliteľ Pozemných síl USA v Európe generálporučík Mark H. Hertling v sprievode  veliteľa Vzdušných síl OS SR generálmajora Martina Babiaka  Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť (ÚŠZV Lešť).
Po prílete a privítaní riaditeľom ÚŠZV Lešť plukovníkom Svetozárom Bohušom sa uskutočnil úvodný brífing o úlohách a poslaní ako aj o možnostiach výcviku vo Vojenskom obvode Lešť. Po brífingu nasledovala prehliadka špeciálnych výcvikových zariadení, na ktorých prebiehali výcviky jednotiek OS SR, špeciálnych jednotiek MV SR ako aj výcvik jednotky hašičského záchranného zboru.
V Odbore simulačných technológii bola pripravená ukážka výcvikov na konštruktívnej simulácií a cvičení s využitím viacúčelového integrovaného laserového systému MILES 2000.
Prehliadka pokračovala ukážkou Strelnice bojových vozidiel v rátane možnosti terčového manévru.
Účelom návštevy bolo posúdenie možnosti výcviku armády Spojených štátov amerických vo Výcvikovom priestore Lešť.

foto 1foto 1foto 1foto 1Generál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na LeštiGenerál Hertling na Lešti

Autor: PhDr. Peter Tischler - ÚŠZV Lešť , Foto: autor - Dátum: 18.04.2012
Čítanosť: 9638
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share