Preskocit navigáciu

ŽELEZNÝ MUŽ 2010


ŽELEZNÝ MUŽ 2010

      V dňoch 26. a 27. mája 2010 sa na Lešti opäť zišli siláci zo všetkých ozbrojených zložiek, aby si preverili svoju fyzickú a psychickú silu a vytrvalosť v 10 súťažných disciplínach. Veľa tvárí bolo nových, no našli sa aj takí, ktorí prišli už po 3 či 4 raz.

      Všetko sa začalo 26. mája, po prezentácii súťažiacich - prvou disciplínou, ktorou bol zrýchlený presun na 3km so Sa vz.58. Súťažiaci pokračovali zhybmi na hrazde nadhmatom, kde jasne dominoval rtn. Juraj LIPTÁK výkonom 43 zhybov. Nasledoval tlak na lavičke s vlastnou váhou. Prekvapil des. Miroslav ŠKARDA, ktorý svoju váhu 75kg, vytlačil nad seba 33-krát. Ďalšia disciplína, ťahanie terénneho vozidla, bola dosť vyrovnaná a súťažiacich delili od seba len stotiny sekundy. Prvý súťažný deň skončil nosením dvoch 60kg bremien, ktoré už familiárne nazývame „TESCO tašky“. Najrýchlejším bežcom s „nákupom“ sa stal por. BIBÍK, ktorý bol po prvom dni aj najúspešnejším súťažiacim.

      Prvou disciplínou druhého súťažného dňa bolo „100 na 100“, teda nosenie 100kg krosien na 100m do mierneho svahu. Najrýchlejším bežcom a naschvál nedávam slovo bežec do úvodzoviek, sa stal opäť por. BIBÍK, ktorý zvládol 100m trať za úctyhodných 29,99s. Po tejto disciplíne sa súťažiaci presunuli do posilňovne, kde nasledovala disciplína držanie bremena v upažení. Pre lepšiu predstavu, držanie dvoch 15kg závaží v upažených a vystretých rukách. Všetkých predbehol časom 45,22s npráp. Róbert LIFKA. V telocvični sa pokračovalo šplhom na 4m lane bez prírazu, kde jasne dominoval a všetkých súťažiacich nechal ďaleko za sebou por. Ľubomír PAVÚK vynikajúcim časom 3,83s. Z telocvične sa súťažiaci presunuli k prekážkovej dráhe „CIZM“, kde na nich čakala predposledná súťažná disciplína, ktorá dokonale preverila nielen ich silu, ale hlavne kondíciu, vytrvalosť a obratnosť. Najlepšie z tohto boja vyšiel rtn. Juraj LIPTÁK s časom 3min a 31,86s. Nasledovala posledná „kúpacia“ disciplína, plávanie cez vodnú plochu „Vododrom“. Táto disciplína už poradím na prvých troch miestach nezamiešala a tak sa najsilnejším mužom pre rok 2010 z radov ozbrojených zložiek stal :

      1.miesto získal príslušník žprPS Sereď por. Ing. Tomáš BIBÍK, ktorý získal zároveň titul „ŽELEZNÝ MUŽ  OS SR“ za rok 2010; na 2.mieste sa umiestnil npráp. Róbert LIFKA (KR PZ Košice) a na 3.mieste rtn. Juraj LIPTÁK (ÚVSTN).

      Najsilnejším mužom prišiel zagratulovať aj riaditeľ ÚŠZV MO SR Lešť brig.gen. MUDr. Pavol MASLÍK, PhD., ktorý im zároveň odovzdal vecné ceny.

       Spoločná fotka spravila bodku za ďalším ročníkom súťaže, ktorá má z roka na rok viac priaznivcov, o čom svedčí i počet súťažiacich ako aj rozmanitosť rezortov, ktoré sa súťaže zúčastňujú. Takže o rok dovidenia...


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2

Autor: por Ing. Martin STOROŠKA , Foto: por Ing. Martin STOROŠKA - Dátum: 02.06.2010
Čítanosť: 24557
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share