Preskocit navigáciu

Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4


Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4
     Aj naďalej prebieha v priestoroch CV Lešť prvý kurz pre príslušníkov 4.tankovej roty 14. tankového práporu Trebišov z dôvodu preškolenia na novozavádzanú bojovú techniku Leopard 2A4. 
     V termíne od 10. júla posádky tankov vykonávali na základe nadobudnutých teoretických vedomostí z prvej časti preškolenia druhú časť kurzu, a to praktické zamestnania na pracoviskách v rámci technologických postupov pri samotnom ošetrovaní techniky, podvozku a zbraňového systému tanku, kde si precvičovali rozpájanie a spájanie pásov a taktiež aj ošetrenie kanónu po streľbe. 
     V rámci zastupiteľnosti jednotlivých členov posádky tanku si tieto zručnosti ako ovládanie zbraňových systémov tanku, samotnú lafetáciu zbraňových systémov, rektifikáciu a nastreľovanie zbraní precvičili všetci členovia. V týchto dňoch prebieha dynamický výcvik, ktorý zahŕňa samotnú jazdu v teréne v plnom režime stabilizácie zbraňových systémov za spolupráce a koordinácie celej posádky tanku.

Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4Pokračovanie kurzu posádok tankov Leopard 2A4

Autor: nrtm. Dávid Koma , Foto: autor - Dátum: 28.07.2023
Čítanosť: 1038
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share