Preskocit navigáciu

Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte "Senior Body"


Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte
     Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer sa v uplynulých dňoch zúčastnil na Leteckej základni Sliač a Centre výcviku Lešť na stretnutí s partnermi z rezortov obrany krajín Vyšehradskej skupiny vo formáte „Senior Body“. Prediskutovali nielen otázky modernizačných projektov v rámci svojich krajín, ale tiež súčasnú situáciu na Ukrajine či vízie súvisiace s nadchádzajúcom samitom NATO vo Vilniuse, a to predovšetkým v súvislosti so zvyšovaním výdavkov na obranu a posilnením veliteľských štruktúr vo východnej časti NATO.
     „Našim spojencom z Českej republiky a Poľska vďačíme za ochranu nášho vzdušného priestoru, po podpísaní príslušných dokumentov sa do tejto iniciatívy zapojí čoskoro aj Maďarsko. Praktická vyšehradská spolupráca tak vďaka tomuto projektu dostáva novú dynamiku a zároveň ukazuje dôležitosť spolupráce a súdržnosti medzi našimi krajinami,“ povedal štátny tajomník M. Majer.
     Spoločne so štátnym tajomníkom českého rezortu obrany Danielom Blažkovcom, štátnym tajomníkom maďarského rezortu obrany Gáborom Gionom a riaditeľom odboru medzinárodnej bezpečnostnej politiky poľského rezortu obrany Piotrom Pacholskim navštívili na Sliači vzdušný komponent Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO, ktorý tvoria príslušníci nemeckých a holandských ozbrojených síl spoločne so systémami protivzdušnej obrany Patriot. V Centre výcviku Lešť zas navštívili pozemný komponent tohto bojového zoskupenia, ktorý tvoria príslušníci amerických, českých, nemeckých, slovinských a slovenských ozbrojených síl. Na mieste zároveň absolvovali dynamickú a statickú ukážku spôsobilostí.

Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte Štátny tajomník MO SR rokoval s partnermi z V4 vo formáte

Autor: MO SR - KOd , Foto: Ivan Kelemet - MO SR - Dátum: 15.05.2023
Čítanosť: 1028
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share