Preskocit navigáciu

Základný kurz plánovania a riadenia operácií na taktickom stupni velenia


Základný kurz plánovania a riadenia operácií na taktickom stupni velenia
     Od 7.2. do 11.2.2022 prebiehal v priestoroch Odboru simulačných technológií Centra výcviku Lešť týždňový Základný kurz plánovania a riadenia operácií na taktickom stupni velenia pod vedením mjr. Ing. Mariána ROZIMA – vedúceho oddelenia technologickej podpory.
      Kurzu sa zúčastnili príslušníci Veliteľstva posádky Bratislava. Prednášky boli zamerané na taktický stupeň prápor a rota. Súčasťou kurzu bola topografická príprava, oboznámenie sa s taktickými značkami NATO, taktická činnosť manévrových jednotiek, komplexný pohľad na plánovanie od prijatia úlohy cez analýzu a tvorbu konceptov operácie až po vydanie operačného rozkazu, koordináciu a riadenie operácií. Najväčší dôraz bol kladený na analýzu terénu a analýzu nepriateľa. Účastníci kurzu sa zoznámili s princípmi plánovania operácií na úrovni prápornej skupiny v súlade so štandardami NATO.
     Počas kurzu boli prezentované aj praktické skúsenosti a analýzy z reálnych výcvikov s taktickým simulátorom MILES 2000.
     Centrum výcviku Lešť takýmto typom výcviku a vzdelávania vojenských profesionálov, najmä vďaka svojmu potenciálu, odborným a praktickým skúsenostiam, dokáže odovzdávať svoje skúsenosti ďalším profesionálom a tak udržiavať pripravenosť jednotlivcov a ich jednotiek na vysokej úrovni.

Základný kurz plánovania a riadenia operácií na taktickom stupni veleniaZákladný kurz plánovania a riadenia operácií na taktickom stupni velenia

Autor: kpt. Mgr. Adriána ALAKŠOVÁ – CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 21.02.2022
Čítanosť: 1355
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share