Preskocit navigáciu

Spolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s Lešťou


Spolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s Lešťou
     Prezident Slovenskej federácie karate a bojových umení (ďalej len „SFKaBU“) Mgr. Daniel Baran spolu s ďalšími funkcionármi a trénermi - členmi SFKaBU navštívili Centrum výcviku Lešť (ďalej len „CV Lešť“). Dôvodom návštevy bolo nadviazanie spolupráce s CV Lešť pri vykonávaní špeciálnych kurzov boja z blízka. Po privítaní riaditeľom CV Lešť Ing. arch. Antonom Maštalským zástupca riaditeľa pplk. Ing. Ľuboš Guľáš, PhD. v krátkej prezentácii oboznámil prítomných o spôsobilostiach centra v oblasti zabezpečenia výcvikov a služieb s tým spojených. Na druhý deň bola pripravená prezentácia niektorých výcvikových zariadení a v poobednajších hodinách nasledovali ukážky bojových umení, ktoré sa môžu využívať pre výcvik špeciálnych jednotiek OS SR. Do ukážok sa zapojili aj inštruktori Odboru špeciálneho výcviku, ktorí zabezpečujú kurzy boja z blízka. Profily kurzov sú určené pre príslušníkov OS SR, ktorí majú kladný prístup k bojovým umeniam.
     V rámci ukážok boli navedené rôzne modelové situácie prepojením boja z blízka s obrannými technikami zo Sa vz. 58, technikami s nožom, sebaobrannými technikami a pod.
     V závere návštevy riaditeľ Maštalský poďakoval členom federácie za ukážky, počas ktorých mali inštruktori možnosť rozšíriť si praktické a teoretické vedomosti v oblasti boja zblízka a podporil spoluprácu medzi SFKaBU a CV Lešť pri zabezpečovaní kurzov bojových umení v Lešti.

Spolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s LešťouSpolupráca Slovenskej federácie karate a bojových umení s Lešťou

Autor: PhDr. Peter TISCHLER - CV Lešť , Foto: Michaela Javorčíková - CV Lešť - Dátum: 21.07.2020
Čítanosť: 2434
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share