Preskocit navigáciu

Príslušníci NFIU Slovakia premiérovo na Lešti


Príslušníci NFIU Slovakia premiérovo na Lešti
     Dňa 4.5.2017 sa v Centre výcviku Lešť (ďalej len „centrum“) uskutočnila prvá oficiálna návšteva príslušníkov NATO Force Intergration Unit Slovakia (NFIU). Cieľom pracovnej návštevy bolo oboznámiť sa so spôsobilosťami a možnosťami centra, objasniť poslanie a úlohy NFIU a identifikovať možné oblasti budúcej spolupráce.
     Príslušníkov NFIU na čele s ich veliteľom, plk. Ing. Jozefom ZEKUCIOM, na úvod privítal riaditeľ centra, Ing. arch. Anton MAŠTALSKÝ. Po úvodných slovách pokračoval program informačnými brífingmi o CV Lešť (mjr. Ing. Peter BARAN) a  NFIU (plk. Ing. Jozef ZEKUCIA). Predmetom následnej diskusie boli oblasti vzájomnej spolupráce. Zástupcom centra bola ponúknutá možnosť propagácie centra prostredníctvom jednotky NFIU smerom k aliančným partnerom napr. aj účasťou zástupcov centra na medzinárodnej konferencii, ktorá sa v októbri tohto roku bude konať v priestoroch NFIU. Súčasťou programu bola aj prehliadka pracovísk Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia, vybraných výcvikových zariadení a priestorov Odboru simulačných technológií.
     Na záver návštevy veliteľ NFIU poďakoval vedeniu centra za príležitosť navštíviť toto jedinečné výcvikové zariadenie a oboznámiť sa s jeho spôsobilosťami. Zároveň vyjadril želanie a presvedčenie, že táto návšteva je síce prvou, no určite nie poslednou aktivitou v oblasti vzájomnej spolupráce.

Príslušníci NFIU Slovakia premiérovo na LeštiPríslušníci NFIU Slovakia premiérovo na LeštiPríslušníci NFIU Slovakia premiérovo na LeštiPríslušníci NFIU Slovakia premiérovo na LeštiPríslušníci NFIU Slovakia premiérovo na Lešti

Autor: mjr. Ing. Peter BARAN – CV Lešť , Foto: nrtm. Attila MEZO – CV Lešť - Dátum: 09.05.2017
Čítanosť: 2777
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share