Preskocit navigáciu

Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“


Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“
     Náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny navštívil v dňoch 3. až 5. apríla Slovenskú republiku.
      Generálporučík Senad Mašović s delegáciou rokoval s generálporučíkom Danielom Zmekom v priestoroch Centra výcviku Lešť. Počas rokovania boli otvorené témy spolupráce ozbrojených síl oboch krajín, ktorá bude témou počas plánovaných štábnych rozhovorov na úrovni špecialistov. Výsledkom rozhovorov bude nastavenie ďalšej spolupráce najmä v oblasti výcviku a budovania ozbrojených síl s dôrazom na integračné procesy a rozvoj špecifických spôsobilostí. Generálporučík Mašović prejavil záujem o odovzdanie skúseností z výcviku a prevádzky vrtuľníkového letectva, ktoré patrí medzi priority súčasného velenia bosenských ozbrojených síl. “Stabilita, najmä v tak blízkom regióne, patrí medzi naše priority. Naše ozbrojené sily môžu ponúknuť, okrem priamej účasti na operácii EUFOR-Althea, výcvikové zariadenia a prípravu odborníkov v rôznych oblastiach podľa potrieb partnera. Touto spoluprácou dokážeme prispieť k budovaniu moderných ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny a zároveň pomôcť k naplneniu ambície ich krajiny získať členstvo v NATO a EU,“ uviedol generálporučík Zmeko.
      Počas ukážok výcvikových zariadení Centra výcviku Lešť generálporučík Mašović využil možnosť zhliadnuť prebiehajúci výcvik príslušníkov síl pre špeciálne operácie, mechanizovanej jednotky pripravujúcej sa na vyslanie do Pobaltia, certifikácie mechanizovanej práporovej skupiny v rámci cieľov spôsobilostí Aliancie, ako aj špecialistov radiačnej-chemickej a biologickej ochrany práve prebiehajúceho cvičenia Toxic Lance 2019.

Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“Generálporučík Zmeko: „Ozbrojené sily SR pomôžu pri integračných procesoch ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny“

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ-PP - Dátum: 06.04.2019
Čítanosť: 2514
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share