Preskocit navigáciu

Zvládli vojenské peklo


Zvládli vojenské peklo
     Mladé nádeje Dukly si na dva dni vyskúšali náročný výcvik. Za dva dni si peklo na zemi v podobe náročného vojenského výcviku vyskúšali mladé talenty z Dukly. Známe stredisko Lešť poslúžilo športovcom siahnuť si na dno svojich síl.
     Víťazi sa nerodia len tak. Už druhýkrát sa funkcionári Vojenského športového centra Dukla rozhodli pripraviť pre svojich športovcov náročný výcvik. Akcia otestovala vôľové vlastnosti dvanástich "šťastlivcov". Mladé nádeje na čele s vodným slalomárom Markom Mirgorodským, plavkyňou Barborou Mišendovou a rýchlostným kanoistom Vincentom Farkašom si dopriali brutálnu zaberačku. "Hovorili nám, že nás to posilní hlavne psychicky. Tieto dva dni si budem dlho pamätať," utrúsil tohtoročný olympijský debutant Farkaš. K nemu sa pridal aj vodák Mirgorodský. Nečakaný budíček o 5.00 ráno si skutočne užil. "Bol som poriadne unavený a zrazu vstávať, pobaliť a ísť. Dôležité je, že tieto veci nás môžu zoceliť." Za dva dni zvládli športovci poriadne sústo, popri rôznych peších presunoch sa trikrát objavili na strelnici, nacvičovali záchrannú akciu priamo v boji, štverali sa po skalách. "Teší ma, ako sa rýchlo dokázali adaptovať do vojenského prostredia. Nič nekomentovali, príkladne spolupracovali," vystrúhal poklonu riaditeľ Galovič.

Zvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské pekloZvládli vojenské peklo

Autor: Juraj VNUK - Plus jeden deň , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 23.11.2016
Čítanosť: 3632
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share