Preskocit navigáciu

Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016


Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016
     V piatok, dňa 23. septembra 2016 navštívilo 15 členov Zväzu vojakov Slovenskej republiky a vojenských dôchodcov Centrum výcviku Lešť, v ktorom prebieha medzinárodné cvičenie protivzdušnej obrany ,,TOBRUQ LEGACY 2016“. Vzácnu návštevu sprevádzal náčelník Strediska kultúrno-osvetových činností posádky Zvolen major Zdenko BARANEC. Členov zväzu a vojenských dôchodcov, privítal na pôde CV Lešť zástupca riaditeľa plukovník Róbert TOTKOVIČ. Hostia sa mohli v krátkej prezentácii oboznámiť s históriou, poslaním a zámermi Centra výcviku Lešť. Medzi hosťami bol aj plukovník vo výslužbe Ján JURKEMIK, bývalý veliteľ Vojenského výcvikového priestoru, ktorý sa zaslúžil aj na vybudovaní vodného cvičiska známeho ako "Vododrom".
     Vojenskí dôchodcovia si mali možnosť prezrieť jednotlivé stanovištia zúčastnených kontingentov, priestory velenia cvičenia na Dolných Dlhých Dieloch a ich PVO prostriedkov neďaleko tábora Riečky.
     Na záver si hostia pozreli zariadenia špeciálneho výcviku JAKUB VILLAGE, OREMLAND a samozrejme nemohli vynechať ,,Jurkemikovo jazero“ pri ktorom prítomným plukovník vo výslužbe Ján JURKEMIK porozprával o budovaní výcvikového zariadenia VODODROM.

Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016Vojenskí dôchodcovia na cvičení TOBRUQ LEGACY 2016

Autor: OOdd - CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 26.09.2016
Čítanosť: 2746
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share