Preskocit navigáciu

Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov "kurzu prežitia" - KEMP 2016


Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov

     Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes popoludní navštívil na Lešti účastníkov tzv. 48-hodinového kurzu prežitia – KEMP 2016. Rezort obrany ho pripravil pre víťazov kampaní k dobrovoľnej vojenskej príprave, študentov stredných škôl, ktoré spolupracujú s regrutačnými skupinami a zúčastniť sa ho mohli aj novinári.

      „Verím, že aj toto je jeden zo spôsobov, ako zaujať mladých ľudí. Majú možnosť čiastočne si vyskúsať, čo obnáša vojenská príprava a možno ich to inšpiruje natoľko, že sa v budúcnosti stanú, či už dobrovoľnými, alebo profesionálnymi vojakmi. A čo je dôležité, vyskúšajú si tímovú prácu, ktorá je pre pôsobenie v ozbrojených silách a najmä v bojovej činnosti nevyhnutná,“ povedal šéf rezortu obrany.

     Centrum výcviku Lešť pripravilo pre účastníkov program, ktorý začal dnes popoludní a skončí v nedeľu. V rámci neho účastníci absolvujú topografickú, zdravotnícku a telesnú prípravu. Čaká ich tiež budovanie jednoduchých ochranných stavieb, vyskúšajú si používanie individuálnych protichemických ochranných prostriedkov, pohyb po bojisku pod paľbou, orientáciu v teréne a plánovanie presunu a tiež zloženie výstroje a výzbroje.

     KEMP 2016 absolvuje celkovo 22 ľudí, z toho 8 žien. Príprava zmiešaných tímov je pre veliteľov o to náročnejšia. Šéf rezortu obrany dnes s účastníkmi kurzu aj neformálne diskutoval. Hovoril s nimi aj o projekte dobrovoľnej vojenskej prípravy a tiež potrebe tvorby aktívnych záloh. Podobné kempy majú v rezorte obrany tradíciu, v minulosti sa uskutočnilo v širšom rozsahu 7. ročníkov, a to pre študentov stredných škôl. Súčasné vedenie by chcelo v podobných projektoch pokračovať, pretože aj toto je jeden zo spôsobov ako zvýšiť branné povedomie u mladých ľudí, čo je jedna z priorít.

Kemp 2016


Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov Minister Gajdoš navštívil na Lešti účastníkov

Autor: MO SR - KOd , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 18.07.2016
Čítanosť: 3120
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share