Preskocit navigáciu

Cvičná inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011


Cvičná inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011

 

     Na základe „Viedenského dokumentu 2011 o opatreniach na posilnenie dôvery a bezpečnosti“ vykonal medzinárodný inšpekčný tím dňa 26. mája 2016 cvičnú inšpekciu Centra výcviku Lešť (ďalej len CV Lešť), ktoré sa nachádzalo v geograficky vymedzenej oblasti určenej inšpekčným tímom. Inšpekčný tím, ktorý tvorili členovia z Českej republiky, Kanady, Poľska, Španielska a Ukrajiny, sprevádzal medzinárodný eskortný tím, tím pozorovateľov a príslušníci Slovenského Verifikačného Centra MO SR (ďalej len „SVC MO SR“).
     Členov tímu privítal na pôde CV Lešť 1. zástupca riaditeľa CV Lešť plk. Ing. Róbert TOTKOVIČ. Následne brífingom v podaní riaditeľa Odboru plánovania a koordinácie výcviku, mjr. Ing. Ľuboša GUĽÁŠA, PhD., boli prítomní informovaní o poslaní, úlohách, cieľoch CV Lešť a o spôsobe využívania jeho výcvikových a ubytovacích zariadení. Program inšpekcie potom pokračoval prehliadkou vybraných výcvikových zariadení.
     „CV Lešť v plnej miere splnilo úlohy vyplývajúce z predmetnej inšpekcie a SR plní svoje politické záväzky definované Viedenským dokumentom 2011“, konštatovali na záver členova inšpekčného tímu.

Cvičná inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011Cvičná inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011Cvičná inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011

Autor: OOdd CV Lešť , Foto: OOdd CV Lešť - Dátum: 30.05.2016
Čítanosť: 2833
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share