Preskocit navigáciu

Máme spoločné záujmy


Máme spoločné záujmy

V priestoroch trenčianskeho posádkového klubu sa Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim v sprievode Hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša 17. marca stretol s predstaviteľmi občianskych združení a mimovládnych organizácií s profesijným vzťahom k OS SR. Zhodnotil doterajšiu spoluprácu a vyjadril presvedčenie, že sa bude naďalej rozvíjať.
Ocenil Spoločné vyhlásenie občianskych združení, ktoré sa stretli 21. januára v Trenčíne (Zväzu vojakov SR, Klubu generálov SR, Slovenského leteckého zväzu gen. M. R. Štefánika, Klubu vojenských výsadkárov SR, Združenia žien v Armáde SR, Únie vojnových veteránov SR a UN - Veteran Slovakia). Podľa neho vyjadruje ich záujem o dianie v ozbrojených silách.
Následne sa zástupcovia organizácií oboznámili so súčasným stavom ozbrojených síl a úlohami, ktoré plnili v minulom výcvikovom roku, ako aj s tými, ktoré ich čakajú v tomto roku. V živej diskusii vystupujúci ocenili pomoc a podporu zo strany ozbrojených síl, ako aj jednotlivých útvarov v posádkach pri zabezpečovaní rôznych aktivít. Medzi nimi bol napríklad Predseda SZPB Pavol Sečkár, generálporučík v. v. Pavel Honzek z Klubu generálov SR, plukovník v. v. Jozef Tuček z Klubu vojenských výsadkárov SR, plukovník v. v. Štefan Jangl z UN - Veteran Slovakia, Ján Tatara zo Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika či podplukovník v. v. Peter Gašparovič zo Slovenského leteckého zväzu gen. M. R. Štefánika. Prezident Zväzu vojakov SR plukovník v. v. Tomáš Švec pripomenul, že na Slovensku doteraz nemáme zariadenie, v ktorom by vojnoví veteráni – vojenskí dôchodcovia o ktorých sa nemá kto postarať mohli pokojne a dôstojne dožiť svoj život.
Generál Milan Maxim privítal mnohé podnetné námety z diskusie. Vyzdvihol, že v Trenčíne sa stretli združenia a organizácie, ktoré majú pozitívny vzťah k ozbrojeným silám. Nevylúčil, že pre lepšiu koordináciu spolupráce s nimi sa v tomto roku ešte raz stretne. Ako najvhodnejší termín vidí obdobie pred uzavretím plánovacieho procesu na nasledujúci rok.


Máme spoločné záujmyMáme spoločné záujmyMáme spoločné záujmyMáme spoločné záujmyMáme spoločné záujmy2Máme spoločné záujmy2Máme spoločné záujmy2Máme spoločné záujmy2Máme spoločné záujmy3Máme spoločné záujmy3Máme spoločné záujmy3

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 18.03.2016
Čítanosť: 5614
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share