Preskocit navigáciu

Lešti sa črtá spolupráca s Pfullendorfom


Lešti sa črtá spolupráca s Pfullendorfom
Dňa 29. októbra 2015 privítal zástupca riaditeľa Centra výcvik Lešť plukovník Róbert Totkovič podplukovníka Matthew D. Coburna - veliteľa Medzinárodného špeciálneho výcvikového centra (International Special Training Centre – ISTC) z Pfullendorfu v doprovode náčelníka Odboru síl špeciálneho určenia GŠ OS SR plukovníka Svetozára Bohuša a príslušníkov 5. Pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.
            ISTC – je výcvikové stredisko ktoré ponúka odborno – taktický výcvik pre špeciálne jednotky na taktickej a operačnej úrovni s cieľom zvýšiť integráciu a interoperabilitu medzi partnerskými štátmi NATO. Spolupracuje s Nemeckom, Belgickom, Gréckom, USA, Nórskom, Holanskom, Talianskom a Tureckom.
            Počas krátkej prezentácii sa podplukovík Coburn oboznámil s poslaním CV Lešť a druhmi kurzov, ktoré CV Lešť organizuje v spolupráci s ozbrojenými silami SR.
            Po presune do priestoru sídliska Družba si návšteva prezrela multifunkčný takticko-strelecký trenažér Družba-Jakub High-Rise Building Gun a ostreľovací sektor a oboznámila sa s modernizáciou cvičiska pre boj v zastavanej oblasti.
            V závere návštevy podľa vyjadrenia veliteľa podplukovníka Coburna sú výcvikové zariadenia CV Lešť veľmi dobre prispôsobené požiadavkám pre výcviky špeciálnych síl svojou variabilitou, vyslovil poďakovanie za možnosť navštíviť CV Lešť a vyjadril záujem o budúcu vzájomnú spoluprácu v oblasti kurzov „Train of Trainers“ v priestoroch CV Lešť ako aj v priestorov ISTC vo Pfullendorfe.

Lešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s PfullendorfomLešti sa črtá spolupráca s Pfullendorfom

Autor: PhDr. Peter Tischler – CV Lešť , Foto: Ing. Ivan Kvasna – CV Lešť - Dátum: 30.10.2015
Čítanosť: 3990
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share