Preskocit navigáciu

Inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011 v Centre výcviku Lešť


Inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011 v Centre výcviku Lešť
     Dňa 22. septembra 2015 štvorčlenná inšpekčná skupina z Ruskej federácie pod vedením pplk. Sergeja DOVGAĽA v sprievode príslušníkov Slovenského verifikačného centra MO SR pod vedením mjr. Zsolta PASTOREKA vykonala inšpekciu Centra výcviku Lešť (ďalej len CV Lešť), ktoré sa nachádzalo v geograficky vymedzenej oblasti určenej inšpekčnou skupinou Ruskej federácie. Inšpekcia sa vykonala na základe „Viedenského dokumentu 2011 o opatreniach na posilnenie dôvery a bezpečnosti“.
     Na pôde CV Lešť ruských inšpektorov privítal 1. zástupca riaditeľa CV Lešť plk. Róbert TOTKOVIČ. Úvodným brífingom pplk. Ferdinanda DYCHU boli príslušníci inšpekčnej skupiny informovaní o poslaní, úlohách, cieľoch CV Lešť a o spôsobe využívania jeho výcvikových a ubytovacích zariadení.
    Následne plk. gšt. Martin STOKLASA oboznámil inšpektorov s priebehom cvičenia Slovenský štít 2015, ktoré sa v týchto dňoch prebieha vo Vojenskom obvode Lešť.
     Na záver inšpektori konštatovali, že CV Lešť v plnej miere splnilo úlohy vyplývajúce z predmetnej inšpekcie a SR plní svoje politické záväzky definované Viedenským dokumentom 2011.

Inšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011 v Centre výcviku LešťInšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011 v Centre výcviku LešťInšpekcia podľa Viedenského dokumentu 2011 v Centre výcviku Lešť

Autor: Ing. Ivan KVASNA , Foto: PhDr. Peter TISCHLER - Dátum: 22.09.2015
Čítanosť: 4002
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share