Preskocit navigáciu

Národní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na Lešti


Národní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na Lešti
     Dňa 12. mája 2014 sa konala v Centre výcviku Lešť /ďalej „CV Lešť“/ návšteva delegácie Národných vojenských predstaviteľov členských krajín NATO, pri najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe /SHAPE/, ktorú viedol dean telesa gen. Trond Ragnarson KARLSEN. Delegáciu tvorilo 28 vojenských predstaviteľov členských krajín NATO a na Lešť ich priviedol v úlohe hostiteľa brigádny generál Ivan Hirka, ktorý pôsobí ako národný vojenský predstaviteľ SR pri SHAPE.
     Za CV Lešť národných predstaviteľov privítal zástupca riaditeľa pplk. Branislav Benka. V úvodnom  brífingu informoval o úlohách, cieľoch a  poslaní CV Lešť ako aj o využívaní výcvikových, rehabilitačných a ubytovacích zariadení. V závere prezentácie informoval o pripravovanom rozvoji, ktorý napomôže k lepšiemu plneniu náročných úloh pri výcviku a príprave všetkých, ktorí CV Lešť využívajú pre svoju odbornú prípravu v oblastiach národného a medzinárodného krízového manažmentu.
     Následne si prezreli niektoré zariadenia a trenažéri, ktorými disponuje CV Lešť a sú využívané pre jednotky výkonných zložiek bezpečnostného systému SR ako aj pre jednotky NATO a EU.

     Súčasťou návštevy boli aj ukážky a prezentácie NC EOD Nováky a EOD COE Trenčín, ktoré prezentovali predstavitelia NC EOD a EOD COE Trenčín pod vedením pplk. Miroslava OLLÉ a plk. Ľubomíra Mrváňa.


Národní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na LeštiNárodní vojenskí predstavitelia členských krajín NATO na Lešti

Autor: Mgr. Miloš Krchňavý , Foto: kpt. Ing. Peter Bornstein, Mgr. Miloš Krchňavý - Dátum: 20.05.2014
Čítanosť: 9206
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share