Preskocit navigáciu

Kurz boja zblízka „Holé ruky“ na Lešti


Kurz boja zblízka „Holé ruky“ na Lešti

V dňoch 10.02. - 14.02.2014 sa pod odborným vedením Odboru špeciálneho výcviku /OdŠV/ Centra výcviku Lešť /CV Lešť/ konal zdokonaľovací kurz inštruktorov OS SR na boj zblízka „Fight 01“ s názvom „Holé ruky“.

Cieľom kurzu bolo budovanie technických a fyzických zdatností pre boj zblízka, nadväzujúc na predchádzajúce kurzy, pre inštruktorov na boj zblízka OS SR. Za týmto cieľom sa okrem inštruktorov OdŠV kurzu zúčastnil aj externý inštruktor a odborník na bojové umenia Ing. Ladislav Klementis.


Dňa 14.02.2014 vykonal kontrolu cvičiacich a zároveň ich podporil a motivoval, veliteľ Pozemných síl brig. gen. Ing. Ondřej Novosad. Vo svojom príhovore k cvičiacim upozornil na dôležitosť fyzickej pripravenosti jednotlivca a potrebu dokonalého ovládania bojových umení príslušníkmi OS SR.
Zároveň zdôraznil, že podobné kurzy budú súčasťou systematickej a dlhodobej stratégie pre odbornú pripravenosť nielen cvičiacich inštruktorov, ale aj ostatných príslušníkov OS SR.

Kurz absolvovalo 44 príslušníkov OS SR.


Kurz boja zblízka „Holé ruky“ na LeštiKurz boja zblízka „Holé ruky“ na LeštiKurz boja zblízka „Holé ruky“ na LeštiKurz boja zblízka „Holé ruky“ na Lešti

Autor: Mgr. Miloš KRCHŇAVÝ - CV Lešť , Foto: Mgr. Miloš KRCHŇAVÝ - CV Lešť - Dátum: 14.02.2014
Čítanosť: 9118
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share