Preskocit navigáciu

Rokovanie Vojenskej rady náčelníka GŠ OS SR v Bratislave


Rokovanie Vojenskej rady náčelníka GŠ OS SR v Bratislave

Strategické usmernenie pre plánovanie prípravy OS SR v roku 2013 a stratégia rozvoja OS SR do roku 2024 (vojenské aspekty Bielej knihy o obrane SR) boli hlavnými témami, ktoré na dnešnom rokovaní Vojenskej rady náčelníka GŠ OS SR na Generálnom štábe v Bratislave predstavil generálporučík Vojtek.

Nový prístup bol zvolený pri plánovaní výcvikového roku 2013. V tejto súvislosti jedným z bodov rokovania bolo aj strategické usmernenie náčelníka Generálneho štábu. V rámci rozpravy prítomní diskutovali o plánovaní rozpočtových prostriedkov na rok 2013 a o cieľoch a zameraní výcviku vo výcvikovom roku 2013.

V rámci programu zasadania tejto nevýjazdovej októbrovej Vojenskej rady sa jej členovia venovali aj informáciám o záveroch z metodickej pomoci a rotácie jednotiek OS SR v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. V rámci prezentácie odzneli informácie o vyhodnotení plnenia operačných úloh, poznatky a skúsenosti z pôsobenia spolu s navrhovanými opatreniami na odstránenie nedostatkov v operáciách.

Vojenská rada náčelníka Generálneho štábu OS SR zasadá spravidla raz za dva mesiace v útvaroch a zariadeniach OS SR, za účasti náčelníka GŠ OS SR, prvého zástupcu náčelníka GŠ, náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR, náčelníka Kancelárie náčelníka GŠ, hlavného poddôstojníka OS SR, veliteľov operačných veliteľstiev, náčelníkov štábov GŠ OS SR, hlavného lekára OS SR a rektora Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši.



Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: autor - Dátum: 11.10.2012
Čítanosť: 11579
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share