Profesionálni vojaci na letnom tábore


Profesionálni vojaci na letnom tábore  

V priestoroch hotela Granit Smrekovica aktuálne prebieha vojenský detský tábor, ktorého sa zúčastňuje 40 detí profesionálnych vojakov i civilných zamestnancov rezortu obrany. Aj napriek plneniu služobných povinností si príslušníci 43. zásobovacej základne v spolupráci s Veliteľstvom vojenského zdravotníctva z Ružomberka, 41. zásobovacou základňou a 42. zásobovacou základňou dňa 24. júla pripravili pre deti zábavno – branné podujatie.

Vojenský personál zo Zemianskych Kostolian si pre deti pripravil súťaž v spojovacej príprave, kedy boli deťom predstavené základné zásady pri nadviazaní spojenia, spôsoby komunikácie a kódovacie slová, prekážkovú RAMBO dráhu a súťaž v líderstve, ktorá zožala u detí obrovský úspech. Okrem aktivít v podaní 43. zásobovacej základne si ostatné útvary, ktoré participovali na tomto dni pre deti pripravili streľbu zo vzduchovky, zdravotnú prípravu a predviedli výstroj a výzbroj profesionálneho vojaka.

„Tieto aktivity sú pre nás veľmi milou povinnosťou a vnímame ich ako možnosť ukázať časť z nášho povolania tým najmenším. V deťoch je odraz nás dospelých asi najciteľnejší, a aj vďaka takýmto akciám sa im dokážeme priblížiť a presvedčiť ich, že profesionálni vojaci nefungujú len v kasárňach alebo na cvičeniach, ale sú pripravení pomôcť všade tam, kde to bude potrebné. Je dôležité ukázať, že profesionálny vojak nie je symbolom strachu a neistoty, ale naopak, je symbolom ochrany a stability.“ uviedol nadporučík Tomáš Kollár, ktorý je veliteľom skupiny na podporu regrutácie u 43. zásobovacej základne.

Deti si pochvaľovali prítomnosť vojakov i aktivity, ktoré pre nich vojaci pripravili. Pevne veríme, že sme deťom spríjemnili už tak príjemný pobyt v krásnom prostredí, utužili ich priateľstvá a zanechali v každom z nich kúsok z našej tímovosti. Koniec koncov, v každom z nás je kúsok dieťaťa.


Profesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom táboreProfesionálni vojaci na letnom tábore

Autor: por. Mgr. Zuzana Lindák , Foto: por. Mgr. Zuzana Lindák - Dátum: 24.07.2024
Čítanosť: 93
Verzia pre tlač

Skočiť na menu