Preskocit navigáciu

Slovenský štít na Lešti skončil


Slovenský štít na Lešti skončil
     Dňa 27.5.2022 sa  konal ENDEX pri príležitosti ukončenia cvičenia Slovenský štít 2022. Veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach poďakoval všetkým vojakom za prístup, nasadenie a spoluprácu pri plnení úloh cvičenia Slovenský štít 2022 a odovzdal pamätné certifikáty veliteľom jednotlivých cvičiacich jednotiek - generálmajorovi Denisovi Tretinjakovi a brigádnemu generálovi Slavomírovi Verčimákovi. Následne ocenil vybraných profesionálnych vojakov pamätnou medailou pozemných síl za prínos, profesionalitu a prácu počas celého cvičenia Slovenský štít 2022.
     ENDEXU predchádzal mediálny deň cvičenia, ktorý sa uskutočnil dňa 26.5.2022, kde boli prezentované spôsobilosti pozemných jednotiek a prostriedkov vzdušných síl OS SR v spolupráci s koaličnými partnermi formou  dynamických a statických  ukážok.
     Výsledky cvičenia, na ktorom participovalo viac ako 1200 vojakov ukázali spoločnú pripravenosť v reakcii na výzvy pri zabezpečení bezpečnosti a územnej celistvosti Slovenskej republiky v úzkej súčinnosti so spojencami.

Slovenský štít na Lešti skončilSlovenský štít na Lešti skončilSlovenský štít na Lešti skončilSlovenský štít na Lešti skončil

Autor: Michaela JAVORČÍKOVÁ - CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 27.05.2022
Čítanosť: 1208
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share