Kurz boja zblízka - INŠTRUKTOR


Kurz boja zblízka - INŠTRUKTOR
     V dňoch 27.9 - 15.10.2021 sa pod vedením inštruktorov CV Lešť (čat. Rastislav GRONSKÝ, čat. Lukáš FIĽKA a npor. Mgr. Jozef RUMLÍK) uskutočnil v priestoroch Centra výcviku Lešť kurz boja zblízka – „INŠTRUKTOR“. Podmienkou vstupu do kurzu je úspešné absolvovanie kurzov „ABSOLVENT“, „CVIČITEĽ“ a zvládnutie vstupného preskúšania z telesnej zdatnosti (10 zhybov na hrazde nadhmatom, 60 ľah-sed na šikmej lavičke a 30 klikov s výskokom tzv. „angličák“).
     Prvý týždeň bol zameraný na zopakovanie techník z kurzu „CVIČITEĽ“. Druhý týždeň boli precvičované modelové situácie pod fyzickou aj psychickou záťažou (útoky nožom, palicou, hrozba zbraňou, boj na zemi). Stresové situácie sú znásobené reálnosťou výcvikových priestorov (Oremland-Kishlak, Jakub Building Gun a pod.), pohybom v zúžených priestoroch pri zníženej viditeľnosti v dyme a hluku. Posledný týždeň bol zameraný na osvojenie metodiky vedenia zamestnaní boja zblízka. Kurz bol ukončený záverečnou skúškou.
     Absolventi kurzu si pochvaľovali profesionálny prístup a odbornú pripravenosť inštruktorov na každé jedno zamestnanie a zároveň vyjadrili uznanie obsahovému zloženiu, reálnosti a náročnosti kurzu.

Kurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTORKurz boja zblízka - INŠTRUKTOR

Autor: npr. Mgr. Jozef RUMLÍK - CV Lešť , Foto: nrtm. Attila MEZŐ - CV Lešť, Michaela JAVORČÍKOVÁ - Dátum: 15.10.2021
Čítanosť: 1475
Verzia pre tlač

Skočiť na menu