Preskocit navigáciu

Celoplošné testovanie na COVID-19 aj na Lešti


Celoplošné testovanie na COVID-19 aj na Lešti
Počas uplynulého víkendu (31. októbra - 1. novembra) prebiehala na území Slovenskej republiky prvá etapa celoplošného testovania obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Počas štátom povoleného hromadného testovania zamestnancov vo vlastnej réžii, sa v Centre výcviku Lešť (ďalej len „CV Lešť“) otestovali zamestnanci a profesionálni vojaci (ďalej len PrV“), ktorí sa v dňoch 28. - 30. októbra, 5. - 6. novembra nachádzali na pracovisku. Testovanie vykonal zdravotnícky personál Zdravotníckeho odboru CV Lešť a zdravotníci zo Základne výcviku a mobilizačného doplňovania Martin. Štát poskytol CV Lešť antigénové testy, registračné formuláre a certifikáty.
Pre operáciu „SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ“ počas celoplošného testovania v SR boli vyčlenení aj PrV CV Lešť a pričlenení k Regionálnemu veliteľstvu vo Zvolene.  Spoločne s príslušníkmi MZ SR, MV SR a samosprávami sa PrV CV Lešť priamo podieľali na plnení úloh operácie.
Vojaci boli určení ako velitelia odberných miest v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Krupina, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom vo viac ako 20 učených miestach. Logistické zabezpečenie s testovacími setmi bolo dodané z miesta sústredenia materiálu Taktického krídla Sliač. Naši vojaci v odberných miestach vykonávali koordinátorov ďalej logistické, administratívne, ale aj personálne činnosti. Naďalej ostávajú pripravení na druhu etapu plošného testovania.

Celoplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na LeštiCeloplošné testovanie na COVID-19 aj na Lešti

Autor: PhDr. Peter TISCHLER , Foto: Mgr. Petronela BODNÁROVÁ, Ing. Ivan KVASNA a autor - Dátum: 06.11.2020
Čítanosť: 2644
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share