Preskocit navigáciu

Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“


Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“
     V dňoch od 16.9.2020 do 18.9.2020 sa v priestoroch Centra výcviku Lešť uskutočnilo pod záštitou Odboru špeciálneho výcviku inštrukčno-metodické zamestnanie zamerané na použitie strelnej zbrane v špecifických podmienkach služobnej činnosti. Andrej Karafa, inštruktor sebaobrany a boja z blízka z Českej republiky, tematicky nadviazal na predošlé výcviky, ktoré sme už s ním absolvovali a znova nás posunul ďalej v našich zručnostiach, pochválil pokračujúcu spoluprácu riaditeľ odboru mjr. Ing. Juraj ANTOL.  Ako je už zvykom na Andrejových seminároch, nedostali sme nič zadarmo. Manipulácia a streľba zo zbraní z netradičných streleckých polôh, kotrmelce, pády a iné akrobatické polohy v prachu a štrku strelnice boli len začiatok. Vystupovanie z motorového vozidla v núdzových podmienkach dverami, oknom a zaujatie krytej streleckej pozície, únik do bezpečia pred aktívnym útočníkom preskakovaním ponad kapotu či strechu vozidla, následné odrazenie útoku boli niekedy za hranicou fyzikálnych zákonov. Znova sme sa dozvedeli množstvo užitočných informácií, reálne precvičili rôzne modelové situácie, ktoré nás utvrdili v tom, že len výcvik, spolupráca s inými ozbrojenými zložkami a inštruktormi nás môže posúvať ďalej.
     Výcviku sa zúčastnil inštruktor referátu výcviku odboru ochrany GR ZVJS, koordinátori sebaobrany zboru z ústavov Leopoldov, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Dubnica nad Váhom, inštruktori výcviku z Centra výcviku Lešť, 5. pluku špeciálneho určenia a SIS.

Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“Metodické zamestnanie na Lešti ,,Služobné zákroky“

Autor: mjr. Ing. Juraj ANTOL - CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 29.09.2020
Čítanosť: 2602
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share