Preskocit navigáciu

Obnova exponátov


Obnova exponátov
     Neodmysliteľnou súčasťou Centra výcviku Lešť je určite bojový tank T-34/85, vystavený na hlavnej ceste v smere na Starú Hutu a  57 mm kanón vz. 43 ZIS-2, ktorý prebýva na Kamennom vrchu.
     Práve v týchto dňoch prebehla rekonštrukcia povrchového náteru  múzejných predmetov. Tank, ako aj kanón sú zbierkami Vojenského historického ústavu Bratislava Vojenského historického múzea Piešťany, Múzejného oddelenia Piešťany, ktorých cieľom je rozvíjať vojenské a kultúrne tradície príslušníkov centra a účastníkov výcvikov. Exponáty zároveň reprezentujú a propagujú činnosť múzea.
     Zbierky prešli kompletnou povrchovou úpravou. Boli očistené od povrchových nečistôt a pôvodného náteru. Počas celej rekonštrukcie  postupovali práce obzvlášť opatrne, pretože pri odstraňovaní starého náteru, by sa mohli objaviť identifikačné čísla, ktoré by tak napomohli k bližšej špecifikácii a určeniu týchto exponátov.
Obnovou exponátov sa naplnili podmienky o výpožičke zbierkových predmetov.

Obnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátovObnova exponátov

Autor: Mgr. Petronela BODNÁROVÁ - CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 28.09.2020
Čítanosť: 2255
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share