Príslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armády


Príslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armády
     V rámci odbornej spolupráce s armádou Švajčiarskej konfederácie, v rámci lídrov S.E.R.E. škôl a výcvikových zariadení, bol riaditeľ odboru špeciálneho výcviku CV Lešť (ďalej len „OdŠV“) mjr. Ing. Juraj ANTOL a dvaja ďalší príslušníci OdŠV prizvaní k účasti na kurze „Sea survival“ švajčiarskej armády.
     Kurz pozostáva z jednotlivých, na seba nadväzujúcich častí teoretického a praktického vý-cviku, pri ktorom sa piloti učia zásadám a procedúram potrebným k prežitiu pri havárii lietadla ale-bo po núdzovom opustení lietadla alebo vrtuľníka nad vodnou hladinou., ako napr. - potreba nú-dzového vybavenia a jeho správne použitie, praktický nácvik zatopenia kabíny a vyslobodenie sa z nej, použitie a význam záchranného ostrovčeka, signalizácia, záchrana z vodnej hladiny.
     CV Lešť, cestou OdŠV, vďaka nadobudnutým skúsenostiam poskytne v tejto oblasti vý-cviky príslušníkom vzdušných síl OS SR.

Príslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armádyPríslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armádyPríslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armádyPríslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armádyPríslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armádyPríslušníci CV Lešť prizvaní k výcviku „Sea survival“ Švajčiarskej armády

Autor: npor. PhDr. Kristína BUČÍKOVÁ - CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 15.07.2022
Čítanosť: 1632
Verzia pre tlač

Skočiť na menu