Preskocit navigáciu

Pracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na Lešti


Pracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na Lešti
     Centrum výcviku Lešť (ďalej len „CV Lešť“) 9. októbra 2020 navštívili prednosta Okresného úradu (ďalej len „OÚ“) Banská Bystrica JUDr. Martin Dolinaj a OÚ Zvolen JUDr. Martina Mészáros Bariaková. Cieľom stretnutia bolo oboznámiť sa o spôsobilosťami a ubytovacími kapacitami Lešte
     Po privítaní prednostov zástupcom CV Lešť podplukovníkom Guľášom, bolo predstavené CV Lešť, ktoré plní úlohy obrany a bezpečnosti štátu, zabezpečuje potreby výcviku pre OS SR, ozbrojené zbory, spravodajské služby, záchranné zložky a pre zahraničných partnerov. Počas prezentácie prednostovia boli informovaní aj s úlohami počas prvej vlny pandémie COVID-19, kde v priestoroch Lešte bolo zriadené karanténne centrum. Zástupca v krátkosti informoval o počtoch repatriovaných občanov SR zo zahraničia (v CV Lešť bolo celkom 1042 osôb), o logistickej podpore a o zdravotníckom zabezpečení v karanténnom centre.
Počas besedy sa hostia informovali o problémoch pri zriaďovaní karanténneho centra a o skúsenostiach pri jeho prevádzkovaní.
     V závere prednostovia poďakovali za prijatie na Lešti a informovali sa o možnosti vykonať ďalšie pracovné stretnutie v CV Lešť aj s ďalšími prednostami OÚ z regiónu.

Pracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na LeštiPracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na LeštiPracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na LeštiPracovné stretnutie prednostov OÚ Banská Bystrica a Zvolen na Lešti

Autor: PhDr. Peter TISCHLER - CV Lešť , Foto: Ing. Ivan KVASNA - CV Lešť - Dátum: 09.10.2020
Čítanosť: 2761
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share