Preskocit navigáciu

Centrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikov


Centrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikov

     V súvislosti s opatreniami na prevenciu a zabránenie šíreniu ochorenia COVID-19, bol od 18. marca 2020  až do odvolania vo výcvikových priestoroch Centra výcviku Lešť ukončený výcvik a služby s tým spojené pre Ozbrojené sily SR, ozbrojené zbory, spravodajské služby, záchranné zbory a zahraničné bezpečnostné zložky.

     CV Lešť aj naďalej plní úlohy obrany a bezpečnosti štátu podľa Zriaďovacej listiny.
     Z dôvodu zamedzenia šírenia COVID-19  prijalo CV Lešť súbor opatrení vydaných v nadväznosti na opatrenia prijaté Ústredným krízovým štábom a v súlade s odporúčaniami krízového štábu Ministerstva obrany Slovenskej republiky, Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a Hlavného hygienika Slovenskej republiky. Opatrenia sa týkajú hlavne nosenia ochranných rúšok v priestoroch CV Lešť, umývania a dezinfekcie rúk, merania telesnej teploty pred vstupom do objektov. Kancelárie a spoločenské priestory sú pravidelne upratované. Kľučky na dverách a oknách dezinfikované.
     Po odchode cvičiacich jednotiek z CV Lešť sú vykonávané dezinfekčné a upratovacie práce vo všetkých ubytovacích a stravovacích zariadeniach. Prebiehajú rozsiahle údržbové práce napríklad na strelnici bojových vozidiel prebieha výmena terčových zdvihákov TZM-120. Vojaci sú zapojení do výstavby stanového tábora, prípravy vykurovacieho materiálu a iných činností, ktoré súvisia s chodom CV Lešť.

Centrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikovCentrum výcviku Lešť v čase obmedzenia výcvikov

Autor: Mgr. Petronela BODNÁROVÁ - CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 18.03.2020
Čítanosť: 2892
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share