Preskocit navigáciu

Lešť privítala poslancov Slovenska a Čiech


Lešť privítala poslancov Slovenska a Čiech
V priestoroch Centra výcviku (ďalej len „CV Lešť“) vo Vojenskom obvode Lešť (ďalej len „VO Lešť“) sa 12. a 13. októbra 2015 uskutočnilo stretnutie predstaviteľov Výboru pre obranu a bezpečnosť Národnej rady SR pod vedením predsedu Jaroslava Bašku a Výboru pre obranu Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky pod vedením jeho predsedu Davida Kádnera v doprovode 2. zástupcu náčelníka GŠ OS SR generálmajora Pavla Macka a pridelenca obrany Českej republiky v SR brigádneho generála Zdeňka Jakůbeka.
Delegáciu privítal riaditeľ CV Lešť Ing. Rausa, ktorý v úvodných slovách oboznámil prítomných o modernizácii pri budovaní a rozvoji CV Lešť za posledné roky. Generál Macko počas svojho vystúpenia oboznámil prítomných s úlohami a vývojom OS SR a tiež pripomenul tohtoročné najväčšie medzinárodné cvičenie „Slovenský štít 2015“, ktoré sa uskutočnilo práve vo VO Lešť. Zástupca riaditeľa plukovník Totkovič vo svojej prezentácii, dokladoval plnenie odporúčania Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR z júna 2012 „Venovať pozornosť potenciálu CV Lešť, vrátane rozširovania využiteľnosti týchto kapacít pre potreby slovenských OS, bezpečnostných a záchranárskych zložiek, ale aj ich vyššiu využiteľnosť pre zahraničných partnerov.
V popoludňajších hodinách si delegácia prezrela niektoré špeciálne výcvikové zariadenia, kde sa uskutočňoval výcvik príslušníkov policajných jednotiek a výcvik hasičov Výcvikového centra HaZZ Lešť. Na záver prehliadky bola pripravená ukážka výcvikov vo Vale-pechotnej strelnice. V sektore pre ostreľovačov sa delegácia oboznámila s výcvikovými metódami vo výcviku a následne v časti dynamickej streľby bola vykonaná ukážka výcviku malých jednotiek pri napadnutí počas presunu.
Na druhý deň predseda výboru Jaroslav Baška vyslovil poďakovanie za vytvorenie podmienok počas pracovného stretnutia oboch výborov a vyslovil vysoký profesionálny prístup vojakov a zamestnancov CV Lešť pri plnení úloh pri zabezpečovaní domácich cvičení  ako aj cvičení zahraničných jednotiek v CV Lešť.

Lešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a ČiechLešť privítala poslancov Slovenska a Čiech

Autor: PhDr. Peter Tischler – CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 19.10.2015
Čítanosť: 3943
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share