Preskocit navigáciu

Ukážka SAAB simulačných technológií na Lešti


Ukážka  SAAB simulačných technológií na Lešti
     Dňa 29.októbra 2014 Odbor simulačných technológií Centra výcviku Lešť (CV Lešť) v úzkej spolupráci so SAAB Training & Simulation predstavili  moderné simulačné technológie pre podporu výcviku boja v zastavanom priestore (MOUT). Zamestnanie bolo určené pre príslušníkov Ozbrojených síl SR, Vojenskej polície MO SR  a Policajného zboru SR .
     SAAB Training & Simulation ponúka produkty, systémové riešenia , rovnako ako podporu a služby od vojenskej obrany po občiansku bezpečnosť po celom svete. Počas zamestnania bol prezentovaný taktický simulátor GAMER s EXCON, ktorý je určený hlavne pre inštrumentovaný výcvik jednotiek v MOUT a virtuálny simulátor SAVIT určený pre strelecký výcvik z ručných zbraní. Riaditeľ marketingu a predaja SAAB Training & Simulation pán Samuel Karlsson zvýraznil, že taktický simulátor GAMER je možné používať pre výcvik taktických jednotiek do stupňa roty a je po určitých úpravách kompatibilný so súpravou I-HITS, ktorú v súčasnosti využívajú jednotky OS SR.
     Úlohou moderných  simulačných technológií je vytvoriť čo najreálnejšie taktické prostredie počas výcviku a poskytnúť podklady cvičiacim jednotkám pre ich spätnú väzbu pri  vyhodnocovaní výcviku (AAR). Prezentované simulačné technológie potvrdili požiadavky na vytvorenie flexibilného, nákladovo efektívneho a dynamického prostredia pre taktický výcvik jednotiek v MOUT .

Ukážka  SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka  SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka  SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka  SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka SAAB simulačných technológií na LeštiUkážka SAAB simulačných technológií na Lešti

Autor: pplk. Ing. Ivan Bystriansky , Foto: Ing. Marek Číri - Dátum: 29.10.2014
Čítanosť: 5613
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share