Preskocit navigáciu

II. ročník skalného lezenia na Lešti


II. ročník skalného lezenia na Lešti
     Dňoch  21.-22.mája 2014 sa v Centre výcviku Lešť /ďalej len CV Lešť/  uskutočnil II. ročník v skalnom lezení pre príslušníkov útvarov OS SR, MO SR a mimorezortných ozbrojených zložiek.
     Súťaž organizoval Odbor špeciláneho výcviku CV Lešť pod vedením pplk. Jaroslava Marka a odborným dozorom a zároveň organizátorom npor. Martinom Urbanom. Hlavným rozhodcom bol plk.v.v. Mgr. Vladimír Paulík,PhD.
     Celkovo 21 účastníkov / z toho dve zástupkyne nežného pohlavia/ absolvovalo kvalifikáciu na skalných stenách trenažérového skalného komplexu Bralce v obtiažnosti V+ až –VIII podľa medzinárodných kritérií UIAA. Finále sa liezlo v stene s obtiažnosťou cca IX podľa UIAA /interne tiež nazývaná „Afganistan“/.
     Súťažilo sa  v dvoch základných kategóriách: muži a ženy. Každý účastník musel absolvovať 5 kvalifikačných lezení a po vyhodnotení rozhodcami nasledovalo finále, kde sa prebojovalo 10 najlepších. Vždy rozhodovala dosiahnutá výška v skalnej stene a pri rovnosti výškových bodov aj čas, za ktorý sa súťažiaci dostal do danej výšky. Poradie:
Kategória muži:          1. por. Anton Suchý /HZS VT/
                                      2. ppor. Ján Korenko /HZS VT/
                                      3. ppor. Ján Tegelhof /HZS VT/
 
Kategória ženy:          1. npor Zuzana Vívodíkova /CV Lešť/
                                      2. des. Vladimíra Kopčanová /13.mpr.Levice/
 

     Všetci súťažiaci si pochvaľovali organizačnú úroveň a je potrebné povedať, že aj počasie, ktoré skutočne prialo súťažiacim. Tak si okrem krásnych športových výsledkov odniesli domov aj zážitky z prekrásneho dňa v jedinečnej skalnej lokalite Bralce vo výcvikovom priestore VO Lešť.


II. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na LeštiII. ročník sklaného lezenia na Lešti

Autor: Mgr. Krchňavý , Foto: Jozef Žiak, Miloš Krchňavý - Dátum: 22.05.2014
Čítanosť: 6775
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share