Preskocit navigáciu

Návšteva nového vojenského pridelenca obrany USA v Lešti


Návšteva nového vojenského pridelenca obrany USA v Lešti
     V súvislosti s vymenovaním pplk. Matthewa D. Atkinsa do funkcie nového vojenského pridelenca obrany USA akreditovaného v SR, sa dňa 26. novembra  2013 uskutočnila jeho návšteva Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť.
     Hosťa na Lešti osobne privítal riaditeľ ÚŠZV Lešť prof. MUDr. Ján ZVONÁR, CSc.. Následne zástupca riaditeľa ÚŠZV Lešť, podplukovník Branislav Benka, vykonal úvodný brífing a  sprevádzal pplk. Atkinsa aj pri prehliadke výcvikových zariadení.
     Počas návštevy boli hosťovi predstavené história výcvikového priestoru aj súčasné možnosti a kapacity ÚŠZV Lešť. Pritom boli zvýraznené zariadenia, ktoré sú frekventovane využívané nielen príslušníkmi OS SR, ale aj špeciálnymi jednotkami výkonných zložiek bezpečnostného systému SR i zahraničných partnerov vrátane príslušníkov špeciálnych síl USA.
     Nový vojenský diplomat s uznaním hodnotil schopnosti i možnosti celého komplexu ÚŠZV Lešť a vyjadril svoju plnú podporu pre rozvoj využiteľnosti a ďalšie budovanie tohto výcvikového priestoru.
     V ďalšom pplk. Matthew D. Atkins prejavil ochotu nadviazať na výborné pracovné aj osobné vzťahy, ktoré vybudoval už jeho predchodca počas svojej misie a naďalej rozvíjať vzájomnú spoluprácu medzi slovenskou a americkou stranou, ako na personálnej tak aj materiálnej úrovni.

Návšteva nového vojenského pridelenca USA v LeštiNávšteva nového vojenského pridelenca USA v LeštiNávšteva nového vojenského pridelenca USA v Lešti

Autor: Mgr. Miloš Krchňavý - ÚŠZV Lešť , Foto: autor - Dátum: 29.11.2013
Čítanosť: 6803
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share