Preskocit navigáciu

Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012


Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012

V dňoch bol  9. – 12. októbra 2012 v priestoroch ÚŠZV Lešť vykonaný súčinnostný výcvik vojenských hasičských jednotiek Vzdušných síl OS SR. Cieľom súčinnostného výcviku bolo zosúladenie vojenských hasičských a záchranných družstiev pri vykonávaní špeciálnych činností počas záchranných prác hasičských jednotiek a to najmä: hasenie požiarov v objektoch, praktické preverenie hasičskej činnosti, záchrana osôb a materiálu, velenie a riadenie zásahu, súčinnosť jednotlivých hasičských a záchranných zložiek pri vzniku mimoriadnych udalostí s hromadným postihnutím osôb.

         Súčinnostný výcvik vyvrcholil jednodňovým taktickým cvičením na tému: „Pád dopravného lietadla do obytnej zóny“. Taktického cvičenia sa zúčastnili príslušníci vojenských hasičských jednotiek Vzdušných síl OS SR vojenských letísk Kuchyňa, Sliač, Prešov a hasičské družstvo z protilietadlovej raketovej brigády Nitra, spoločne s príslušníkmi hasičskej jednotky civilného letiska Sliač v pozícii zasahujúcich zložiek, ako aj študenti Strednej odbornej školy drevárskej Zvolen v úlohe figurantov.

         Taktické cvičenie preverilo v reálnych podmienkach koordináciu jednotlivých zasahujúcich zložiek vojenských a civilných letísk, podporilo osvojenie si praktických skúseností pri odstraňovaní následkov leteckej mimoriadnej udalosti s hromadným postihnutím osôb, čo predstavuje hlavnú úlohu záchranných zložiek dislokovaných na jednotlivých vojenských a civilných letiskách.


Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012Pád dopravného lietadla do obytnej zóny na Lešti FALLING LEAF 2012

Autor: kpt. Ing. Medvec-VVzS , Foto: kpt. Ing. Medvec-VVzS - Dátum: 12.10.2012
Čítanosť: 8106
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share