Preskocit navigáciu

Diplomati na Lešti


Diplomati na Lešti

Výcvikový priestor Lešť včera privítal zástupcov diplomatického zboru a vojenského diplomatického zboru. Zmyslom podujatia, ktoré zorganizovalo ministerstvo obrany SR bolo prezentovať diplomatom možnosti využitia Lešti partnerskými ozbrojenými silami a zbormi, ako aj záchrannými zbormi pre výcvik v rámci krízového manažmentu.
Diplomatov privítal zástupca veliteľa výcvikového priestoru pplk. Branislav Benka a informoval ich o výcviku zahraničných OS a ozbrojených zborov v minulosti. V rámci prezentácie jednotlivých výcvikových priestorov a zariadení diplomatom predviedli aj dynamickú ukážku ochrany a sprievodu VIP osôb špeciálnymi policajnými jednotkami pripravujúcimi sa na misiu do Iraku, ako ochranný a bezpečnostný personál veľvyslanectva SR v Bagdade. Úlohy VIP sa zhostil Dejan Hinić, prvý radca srbského veľvyslanectva, aby si na vlastnej koži vyskúšal simulovaný ozbrojený útok.
Po prezentácii Lešti bolo nakoniec pripravené aj prekvapenie pre diplomaticky zbor vo forme streľby v objekte Jakub Building Gun zo samopalu MP5 a brokovnice.
Na záver sa členovia delegácie stretli s veliteľom výcvikového priestoru Lešť, brigádnym generálom Maslíkom, aby zhodnotili možnosti možnej vzájomnej spolupráce.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto4foto5foto5foto5foto5foto6foto6foto6

Autor: MO SR - OIK KOd , Foto: PhDr. Peter Tischler – ÚŠZV Lešť - Dátum: 27.09.2012
Čítanosť: 8057
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share