Preskocit navigáciu

Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.


Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.
     Príslušníci poddôstojníckej akadémie (PA) Práporu výcviku z Martina dňa 29. septembra 2011 navštívili Výcvikový priestor Vojenského obvodu Lešť.
      Cieľom návštevy bolo oboznámenie sa so zariadeniami výcviku Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť (ÚŠZV Lešť).
      Po privítaní majorom Dušanom Püšpökym – vedúcim Oddelenia živej simulácie Odboru simulačných technológií (OdST) ÚŠZV Lešť a následnej prezentácii, si príslušníci PA prezreli zariadenia, ktorými disponuje OdST. Bol im vysvetlený a popísaný viacúčelový integrovaný laserový systém MILES 2000 a prezentovaná konštruktívna simulácia, ktorá sa využíva na počítačovo podporované cvičenia pri výcviku štábov práporov a brigád, ako aj štábov krízového manažmentu.
      Ďalej sa presunuli do priestoru výcvikovej osady Jakub Village. V uvedenom priestore sa vykonáva najmä špeciálny výcvik pre príslušníkov špeciálnych jednotiek Ozbrojených síl, ako aj výkonných zložiek bezpečnostného systému Slovenskej republiky. Mali možnosť si prezrieť zariadenia komplexu požiarno – záchranárskych trenažérov  a strelecko - taktických trenažérov Jakub Village.

Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.Návšteva príslušníkov poddôstojníckej akadémie Práporu výcviku z Martina na Lešti.

Autor: PhDr.Peter Tischler-ÚŠZV Lešť , Foto: PhDr.Peter Tischler-ÚŠZV Lešť - Dátum: 29.09.2011
Čítanosť: 10614
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share