Preskocit navigáciu

Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák otvoril veľtrh vojenskej techniky IDEB


Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák otvoril veľtrh vojenskej techniky IDEB
     Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák v utorok spolu s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálom Danielom Zmekom slávnostne otvoril 11. ročník medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB Defence&Security 2024 v bratislavskej Inchebe. Na veľtrhu, ktorého partnerom je Ministerstvo obrany SR už od jeho premiéry, sa už tradične prezentujú najnovšie produkty a služby pre obranné, bezpečnostné a záchranné zložky a tiež inovatívne a moderné obranné prístupy. Súčasťou veľtrhu sú opäť aj Ozbrojené sily SR so statickými aj dynamickými ukážkami.
    „Silný a dynamický obranný priemysel je v transatlantickom priestore zásadným predpokladom pre bezpečnosť a stabilitu nás a našich spojencov. Slovensko si uvedomuje svoju úlohu v tejto oblasti a nechce zaostávať,“ uviedol pri príležitosti otvorenia veľtrhu IDEB šéf rezortu obrany Robert Kaliňák, ktorý pripomenul, že veľtrh má v tejto súvislosti nenahraditeľnú úlohu - slovenským firmám obranného priemyslu pomáha otvárať dvere na svetové trhy.
      Na veľtrhu IDEB Defence&Security, ktorý je pre návštevníkov otvorený 14. – 16. mája 2024, prezentuje produkty a služby pre obranu a bezpečnosť viac ako 100 vystavovateľov z 12 krajín. Viac ako 40 vystavovateľov z celkového počtu sú zástupcovia slovenského obranného priemyslu, vrátane zbrojárskych podnikov rezortu obrany.
      Šéf rezortu obrany Robert Kaliňák na veľtrhu slávnostne predstavil spolu s predsedom predstavenstva ZTS Špeciál Miroslavom Simom najnovší produkt slovenského obranného priemyslu – nový samohybný mínomet AM-120. Mínomet kalibra 120 mm je výnimočný aj tým, že má kadenciu 20 rán za minútu a bol vyvinutý v štátnej akciovej spoločnosti ZTS Špeciál v Dubnici nad Váhom.

Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák otvoril veľtrh vojenskej techniky IDEBPodpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák otvoril veľtrh vojenskej techniky IDEB

Autor: Ivan Kelement - MO SR , Foto: autor - Dátum: 15.05.2024
Čítanosť: 106
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share