Preskocit navigáciu

Oslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v Pliešovciach


Oslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v Pliešovciach

V utorok 7. mája 2024 sa pri príležitosti osláv ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom konal  v obci Pliešovce  pri pamätníku padlých pietny akt kladenia vencov.

     Deň víťazstva nad fašizmom je sviatok oslavovaný na pamiatku bezpodmienečnej kapitulácie nacistického Nemecka, ktorá nadobudla účinnosť 8. mája 1945, čím sa skončila druhá svetová vojna v Európe.

     Aj tento rok sa Centrum výcviku Lešť (ďalej CV Lešť) podieľalo na organizácii osláv zabezpečením príslušníkov čestnej stráže pri pamätníku a skupinou venconosičov, pričom za CV Lešť sa na pietnom akte zúčastnili profesionálni vojaci, príslušníci Multinational Battlegroup Slovakia a zamestnanci.

     Predstaviteľov obce reprezentovali starosta obce Pliešovce  Ing. Štefan SÝKORA, členovia obecného zastupiteľstva, členovia zväzu protifašistických bojovníkov a široká verejnosť.


Oslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v PliešovciachOslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v PliešovciachOslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v PliešovciachOslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v PliešovciachOslavy ukončenia 2. svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom v Pliešovciach

Autor: Ing. Ivan KVASNA - CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 15.05.2024
Čítanosť: 100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share