Preskocit navigáciu

10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security


10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security
    V dňoch 3.-5. októbra 2023 sa pri príležitosti 30. výročia vzniku Ozbrojených síl Slovenskej republiky konal v Incheba Expo Bratislava mimoriadny 10. ročník medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky IDEB Defence&Security.
     Súčasťou veľtrhu bolo aj Centrum výcviku Lešť, ktoré prezentovalo svoje poslanie plniť úlohy obrany a bezpečnosti štátu, možnosti poskytovania a zabezpečenia výcviku pre príslušníkov ozbrojených a záchranných zborov ako aj pre zahraničné zložky.
     Riaditeľ Centra výcviku Lešť za asistencie svojho tímu, v prvý deň veľtrhu v stánku Centra výcviku Lešť, privítali ministra obrany Slovenskej republiky Martina Sklenára, náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generála Daniela Zmeka, vzácnych predstaviteľov ministerstva obrany a ďalších ministerstiev ako aj odbornú verejnosť. V ďalších dvoch dňoch sa počas trvania veľtrhu venovali návštevníkom a obdivovateľom vojenskej techniky, spôsobilostí a možnostiam výcviku z radov odbornej, ale hlavne laickej verejnosti, príslušníci Odboru Simulačných technológií a Odboru špeciálneho výcviku, ktorí reprezentovali Centrum výcviku Lešť.
     Centrum výcviku Lešť si počas veľtrhu pripomenulo aj 100. výročie prvej písomnej zmienky o vzniku výcvikového priestoru, kedy po vzniku Československej republiky bolo potrebné pre budovanú československú armádu vyčleniť priestory k všestrannému zabezpečeniu poľného výcviku v mierových podmienkach a práve v roku 1923 Československá armáda začala priestor Oremov Laz využívať ako delostreleckú strelnicu v podriadenosti 10. pešej divízie dislokovanej v Banskej Bystrici.

10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security10. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky - IDEB Defence & Security

Autor: Ing. Jana Pavlíková – CV Lešť , Foto: OdST - CV Lešť - Dátum: 13.10.2023
Čítanosť: 1004
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share