Preskocit navigáciu

Výcvik kynológov z HZS v Lešti


Výcvik kynológov z HZS v Lešti
V zariadeniach Centra výcviku Lešť prebiehalo v dňoch 25. – 27.8.2020 záchranárske cvičenie psovodov z Horskej záchrannej služby v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom. Ako uviedol kpt. Ing. Milan Lizuch, príslušník Školiaceho strediska HZS, cieľom cvičenia bolo nacvičovanie vyhľadávania živých ľudí a zranených osôb v ruinách, zboreniskách a zhoreniskách.
„Cvičenie prebiehalo na otvorenom zhorenisku vo výcvikovej osade Jakub Village, na ktorom sa precvičovalo vyhľadávanie a záchrana osôb po prírodnej katastrofe alebo priemyselnej havárii a nácvik záchrany osôb vo vyzdvihovaní z vertikálnych šácht. Precvičovalo sa aj vyhľadávanie živých osôb po výbuchu. Ďalším bodom bolo vyhľadávanie mŕtvolných pachov pri vode a plošné vyhľadávanie, ktoré prebiehalo pri vodnom cvičisku Vododrom. Posledným bodom cvičenia bolo precvičovanie vyhľadávania živých osôb pri dopravnej nehode“ upresnil školiteľ Milan Lizúch.
Celkovo sa výcviku zúčastnilo 13 príslušníkov Horskej záchrannej služby s 12 psami. Cvičenie bolo prvým spoločným záchranárskym cvičením v takomto väčšom rozsahu.

Výcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v LeštiVýcvik kynológov z HZS v Lešti

Autor: Mgr. Petronela BODNÁROVÁ , Foto: Mgr. Petronela BODNÁROVÁ, PhDr. Peter TISCHLER - Dátum: 27.08.2020
Čítanosť: 2159
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share