Preskocit navigáciu

Minister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojov


Minister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojov Minister obrany SR Peter Gajdoš sa dnes v priestoroch Centra výcviku Lešť stretol so študentmi stredných škôl, ktorí v jedinečnom výcvikovom priestore absolvujú pod vedením profesionálnych vojakov 48-hodinový vojenský výcvik s názvom „KEMP 2019“. Účasť na kempe je odmenou pre 40 víťazov krajských kôl branných súbojov študentov a literárnej súťaže Štúrovo pero. Rezort obrany chce aj takýmto spôsobom zvýšiť u mladých ľudí záujem o prípravu na obranu štátu, zlepšovať ich branné povedomie a motivovať ich pre vstup do Ozbrojených síl SR. 
„Študenti majú počas kempu jedinečnú príležitosť vyskúšať si rôzne spôsobilosti našich profesionálnych vojakov v praxi a tiež získať zručnosti, ktoré  im môžu v krízových situáciách a nehostinných podmienkach doslova až zachrániť život,“ vysvetlil minister obrany SR Peter Gajdoš. Zároveň pripomenul, že na aktivite sú prítomní aj vojaci z regrutačných skupín, ktorí sú pripravení poskytnúť študentom všetky informácie  o možnostiach vstupu do ozbrojených síl a dobrovoľnej vojenskej prípravy. 
Súčasťou vojenského výcviku KEMP 2019 sú základy spojovacej, streleckej, taktickej, topografickej a tiež zdravotníckej prípravy. Okrem toho si študenti osvoja aj základy radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a vyskúšajú si prekonávanie horského terénu, či prežitie v krízových podmienkach.

Minister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojovMinister Gajdoš sa na Lešti stretol s najúspešnejšími študentmi branných súbojov

Autor: MO SR - KOd , Foto: Ivan Kelement – MO SR, Ing. Ivan KVASNA – CV Lešť, nrtm. Attila Mező – CV Lešť - Dátum: 25.06.2019
Čítanosť: 3005
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share