Cvičenie Slovenský štít vstúpilo do finálnej fázy


Cvičenie Slovenský štít vstúpilo do finálnej fázy

     Dnes ráno sa nástupom jednotiek začala finálna fáza cvičenia Slovenský štít 2018, ktorého cieľom je preveriť plánovacie a riadiace procesy mechanizovanej brigády a veliteľstva operačného zoskupenia.

     Takmer 1500 vojakov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska a dvoch zložiek ozbrojených síl USA sa v priestoroch Centra výcviku Lešť a Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši pripravuje na plnenie hlavnej úlohy danej zákonom a tou je obrany územnej celistvosti Slovenskej republiky s pomocou mnohonárodného operačného zoskupenia.

     Priamo na Lešti naživo cvičia vojaci tankovej roty Armády USA v Európe spolu so slovenským mechanizovaným práporom a poľskou motorizovanou čatou, čím dodávajú cvičiacim štábom prvky reálnej bojovej činnosti. Ako na úvod, riadiaci cvičenia generálmajor Miroslav Kocian, vo svojom príhovore nastúpeným vojakom uviedol: "pevne verím, že výcviková príležitosť nám umožní posunúť naše spôsobilosti opäť o kus ďalej."

     V najbližších dňoch sa činnosť sústredených vojsk sústredí na preverenie hlavnej bojovej činnosti.


Cvičenie Slovenský štít vstúpilo do finálnej fázyCvičenie Slovenský štít vstúpilo do finálnej fázyCvičenie Slovenský štít vstúpilo do finálnej fázy

Autor: OOd NGŠ , Foto: NGŠ-PP - Dátum: 23.09.2018
Čítanosť: 2900
Verzia pre tlač

Skočiť na menu