Preskocit navigáciu

Lešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškach


Lešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškach
V dňoch 25.10. až 27.10.2017 sa v Centre výcviku Lešť konalo metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškach.
Zamestnanie organizovali inštruktori horolezectva Odboru špeciálneho výcviku CV Lešť major Igor Lišaník a kapitán Martin Urban v spolupráci s príslušníkmi VP MO SR, Výcvikového centra HaZZLešť, školiaceho strediska HZS pod vedením Igora Trgiňu, vedúcim bezpečnostnej komisie českej asociácie horských vodcov Radkom Leinetrhom a členom bezpečnostnej komisie horolezeckého spolku JAMES plukovníkom. v.v. Vladimírom Paulíkom
Cieľom zamestnania bolo zmerať sily pôsobiace pri páde z 3 metrov do lana 80 kg závažím. Pri teste boli použite rôzne istiace pomôcky a rôzne druhy dynamických lán. Výsledky boli zdokumentovane fotograficky a video záznamom.
Výsledky budú porovnané, zapracované do prezentácií a použite ako pomôcka pri výuke v rámci horolezeckých výcvikov v CV Lešť.

Lešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškachLešťania pripravili metodické zamestnanie na zvýšenie bezpečnosti pohybu na skalách a výškach

Autor: mjr. Igor Lišaník – CV Lešť , Foto: PhDr. Peter Tischler – CV Lešť - Dátum: 27.10.2017
Čítanosť: 3046
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share